Εκλέχθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Σήμερα το πρωί φορτηγό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησε για την Αλβανία.

Αμέσως μετά την αναγγελία της είδησης του σεισμού, o Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός επικοινώνησε εγγράφως με τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, κο Ylli Alushi προκειμένου να του δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή του αλλά και την άμεση διαθεσιμότητα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να συνεισφέρει είτε με ανθρώπινο εθελοντικό δυναμικό, είτε με υλική βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα του.

Ο κος Ylli Alushi διά της επιστολής του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση ευαισθητοποίησή του, ενημερώνοντάς τον ευγενικά ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται ενίσχυση από εθελοντικό δυναμικό, παρά μόνο από υλική βοήθεια.

Κατόπιν αυτού και με τις άμεσες και απόλυτα συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Συντονισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας, καθώς και της Κεντρικής Αποθήκης του Ε.Ε.Σ. ετοιμάστηκε το απαραίτητο υλικό, συσκευάσθηκε και τοποθετήθηκε σε φορτηγό του Ε.Ε.Σ. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί στον αρμόδιο εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας στα Τίρανα.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.