Δημιουργία θερινού κινηματογράφου για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» από τη Roche Hellas και τη Roche Diagnostics Hellas

Ένα θερινό κινηματογράφο δημιούργησαν και προσέφεραν στα παιδιά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas στο πλαίσιο της φετινής «Παγκόσμιας Πεζοπορίας για τα Παιδιά».

Οι δύο εταιρείες, σε αυτή την πρώτη συνεργασία με την «Κιβωτό», αποφάσισαν να δωρίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργία ενός υπαίθριου σινεμά στις εγκαταστάσεις της θερινής κατασκήνωσης της οργάνωσης στη Ραφήνα. Οι περίπου 120 εθελοντές που συμμετείχαν διαμόρφωσαν το χώρο, ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί να μπορούν να απολαμβάνουν όλο το καλοκαίρι κινηματογραφικές ταινίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες περιλάμβαναν, πέραν της εγκατάστασης του οπτικοακουστικού εξοπλισμού (οθόνη προβολής, projector, ηχεία), την τοποθέτηση ειδικού χλοοτάπητα και τραπεζοκαθισμάτων, ενώ έγινε και διακόσμηση περιμετρικά του χώρου με φυτά και φαναράκια. Μία συλλογή ταινιών για όλες τις ηλικίες καθώς και μηχανή pop corn προσφέρθηκαν για να κάνουν ακόμη πιο ευχάριστη την κινηματογραφική εμπειρία των παιδιών. Οι εθελοντές ανανέωσαν και την παιδική χαρά της κατασκήνωσης βάφοντας τις κούνιες και τοποθετώντας νέα τσουλήθρα, τραμπάλα και ξύλινα τραπέζια, ενώ εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ήρθαν κοντά με τα παιδιά της κατασκήνωσης, μέσω του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης, που λειτούργησε ειδικά για την εκδήλωση.

Ο ιδρυτής της Κιβωτού, πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τη Roche Hellas, για την επιλογή της Κιβωτού του Κόσμου μέσα από την πρωτοβουλία Children’s Walk. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και το αποτέλεσμα φανταστικό! Με την αγορά και την εγκατάσταση θερινού σινεμά, από τους εργαζομένους της εταιρείας σας, στην κατασκήνωση της Ραφήνας, δίνετε την δυνατότητα στα παιδιά μας να έχουν έναν επιπλέον τρόπο ποιοτικής ψυχαγωγίας αλλά και σε εμάς ένα σημαντικό εργαλείο διαπαιδαγώγησης. Η συντήρηση και διαμόρφωση  της παιδικής χαράς θα χαρίσει στα παιδιά μας ανέμελες και χαρούμενες στιγμές παιχνιδιού. Επιπλέον, η συμμετοχή και η επικοινωνία των εργαζομένων με τους συνεργάτες μας και η δημιουργική ενασχόλησή τους με τα παιδιά ήταν υποδειγματική και διακριτική. Η γενικότερη οργάνωση των δραστηριοτήτων άψογη. Θα θέλαμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον. Σε όλους σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και ο Φιλάνθρωπος Θεός να σας χαρίζει εκατονταπλάσια την αγάπη που προσφέρετε».

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas, Ξένια Καπόρη: «Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά κατέχει μια ξεχωριστή θέση τόσο στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Roche όσο και στην καρδιά όλων των εργαζομένων μας. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρονιά, εδώ και 16 χρόνια, βλέπουμε αυτή την πρωτοβουλία να μεγαλώνει την “αγκαλιά” της για να χωρέσει ακόμα περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη και όλο και περισσότερους συναδέλφους να προσφέρουν με αφοσίωση και αγάπη εθελοντική εργασία, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας».

Ο Head of Medical Scientific Affairs & Healthcare Development της Roche Diagnostics Hellas, Θανάσης Ακάλεστος τόνισε: «Για όλους εμάς στη Roche Diagnostics Hellas, η συμμετοχή στην Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά μαζί με χιλιάδες ακόμα συναδέλφους μας, δεν αφορά μόνο στη συγκέντρωση ή τη δωρεά χρημάτων. Αφορά στην ενεργοποίηση του καθενός από εμάς για να στηρίξουμε ένα σημαντικό σκοπό: την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή την κοινωνική τους θέση».

Σχετικά με την “Κιβωτό του Κόσμου”

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.  Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://www.kivotostoukosmou.org/el/

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *