ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ : Μέσα ατομικής προστασίας διατίθενται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πριν ακόμη σημάνει συναγερμός για την πανδημία COVID-19 στην Ελλάδα, o Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ενδυνάμωσε τα ήδη υπάρχοντα μέτρα ασφάλειας, εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα που εγγυώνται  την προστασία των εργαζόμενων και του κοινού.  Το προσωπικό σε όλες τις διαγνωστικές μονάδες του Ομίλου έχει εξοπλιστεί με τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ τα μέτρα ενισχύονται καθημερινά.

Ως ένα από τα επιπρόσθετα μέτρα προστασίας των επαγγελματιών υγείας του Ομίλου, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ από τις αρχές του Μαρτίου ανέλαβε την πρωτοβουλία για την σχεδίαση και κατασκευή υλικών προστασίας με 3D printers. Ένα από τα πρώτα είδη  που τυπώθηκαν ήταν η ασπίδα προσώπου. Ήδη όλο το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό των εργαστηρίων του Ομίλου έχει εξοπλιστεί με ασπίδες.

Παράλληλα, ο Όμιλος διαθέτει ασπίδες στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού.

Η BIOMED 3D ασπίδα προσώπου σχεδιάστηκε από το Τμήμα Έρευνας & Τεχνολογίας της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Ομίλου και κατασκευάστηκε στα εργαστήριά του με τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η σχεδίαση βασίστηκε σε διεθνή σχέδια, αλλά προσαρμόστηκε στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς. Τα σχέδια κατασκευής διατίθενται δωρεάν προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Τμήμα Έρευνας και Τεχνολογίας στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να εκτυπώσει προστατευτικό και υγειονομικό εξοπλισμό (μάσκες προσώπου, αναπνευστήρες κ.ά.) καθώς και διάφορα εργαστηριακά αναλώσιμα και εξαρτήματα, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία της νόσου COVID-19.

Απλότητα και εργονομία

Οι ασπίδες προσώπου είναι ειδικές ζελατίνες που προστατεύουν τα μάτια, τη μύτη και το στόμα του χρήστη.

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ασπίδα βασίζεται σε δύο μόνο εξαρτήματα, δεν απαιτεί λάστιχο στήριξης αλλά στέκεται στο κεφάλι χάρη στην ελαστικότητα του υλικού και την εργονομική σχεδίαση.  Η ασπίδα έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από το επιστημονικό προσωπικό της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Τα υλικά κατασκευής πλένονται με σαπούνι και νερό και απολυμαίνονται με αλκοόλη, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για όσο χρόνο επιθυμεί ο χρήστης, ή μέχρι να εμφανιστούν φθορές.