Βάλε γκολ στον καρκίνο του νεφρού

Κινητοποιώντας το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του νεφρού, η εταιρεία ΦΑΡΑΝ πραγματοποίησε αθλητική – κοινωνική δράση με βασικό σύνθημα «Βάλε γκολ στον καρκίνο του νεφρού». Για τους ανθρώπους της εταιρείας, ήταν μια μέρα γεμάτη άθληση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Νεφρού. Τη δράση, οργάνωσε, συντόνισε και υλοποίησε, το τμήμα Ογκολογίας της ΦΑΡΑΝ, ενισχύοντας το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας.

Σε αυτή την πρωτοβουλία, συμμετείχε εθελοντικά και αφιλοκερδώς ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και θρύλος των γηπέδων, Νίκος Σαργκάνης που η συνεισφορά του και η παρουσία του, θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας προσπάθησαν να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε αποδόθηκε ως δωρεά στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ο Γενικός Διευθυντής  της ΦΑΡΑΝ, κ. Παναγιώτης Κουκουλομμάτης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για τη συνεισφορά τους στη δράση, ανέφερε: “ Η σημερινή εκδήλωση είναι μία πρωτοβουλία των ανθρώπων μας, τηρώντας την δέσμευση στο όραμά μας να προσφέρουμε στον Έλληνα ένα πιο “υγιές” μέλλον. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο του νεφρού, βρήκαμε την ευκαιρία να κινητοποιηθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.»

Οι νέες θεραπείες, καθιστούν τον καρκίνο του νεφρού, ένα χρόνιο νόσημα

Ο παθολόγος- ογκολόγος κος Γ. Τσιρώνης της ογκολογικής κλινικής του ΓΝΑ Αλεξάνδρα αναφέρθηκε στην σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του Νεφρού. Όπως τόνισε ο κος Τσιρώνης ο αριθμός των νεών περιστατικών για την Ευρώπη το 2019 προβλέπεται να είναι 136.515 με διάμεση ηλικία τα 64 έτη και υπεροχή του ανδρικού φύλου. Η αιτιολογία εμφάνισης  περιλαμβάνει παράγοντες του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η υπέρταση. Η αποφυγή καπνίσματος  και η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους αποτελούν βασικούς παράγοντες προφύλαξης. Το 2019 υπάρχουν πλέον πολλοί θεραπευτικοί παράγοντες που καθιστούν τον καρκίνο του νεφρού ένα χρόνιο νόσημα…»

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *