Απόφαση ΚΕΣΥΠΕ για τον ορισμό τριών Νοσοκομείων νοσηλείας κρουσμάτων Covid-19 σε 3η και 4η ΥΠΕ

Λόγω της εμφάνισης 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων  κορονοϊού μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, μέχρι και τις 21/8 το Νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.