Απεβίωσε ο μεγάλος αγωνιστής και πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης Χρήστος Καραγκιόζης

Με ιδιαίτερη λύπη η ΕΣΑμεΑ ανακοίνωσε τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου αγωνιστή των κοινωνικών δικαιωμάτων των χρόνιων πασχόντων, των νεφροπαθών, των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους Χρήστο Καραγκιόζη.

Ο Χρήστος Καραγκιόζης υπήρξε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και πρόεδρος του Σωματείου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 9 Νοεμβρίου στον Ι. Ν. Αναστάσεως του Κυρίου στην Θεσσαλονίκη στις 4.30 το απόγευμα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στους δικούς του ανθρώπους, στην ΠΟΝ και στο Σωματείου του και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα του.

Την γνωστοποίηση του θανάτου του Χρήστου Καραγκιόζη ανακοίνωσε και ο σύλλογος νεφροπαθών Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ήταν πρόεδρος του συλλόγου τα τελευταία δέκα χρόνια ενώ ήταν Γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας ομοσπονδίας νεφροπαθών.

Αναλυτικά η δημοσίευση του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης: «Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε ότι απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 8 Νοεμβρίου σε ηλικία 54 ετών ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Καραγκιόζης Χρήστος. Ο Κύριος Καραγκιόζης Χρήστος διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης τα τελευταία δέκα χρόνια και ήταν Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών. Ο κύριος Καραγκιόζης ήταν εξαιρετικά δραστήριος και αγωνιζόταν διαρκώς με σκοπό τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών, την αναβάθμιση των συνθηκών στα νοσοκομεία και τις μονάδες νεφρού, την διασφάλιση της ποιότητας της αιμοκάθαρσης, την προάσπιση των δικαιωμάτων καθώς και την διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 16.30 στα κοιμητήρια “Αναστάσεως του Κυρίου” στο 5οχλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης .»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Γρηγόρης Λεοντόπουλος συντετριμμένος δήλωσε :

«Έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος αγωνιστής των δικαιωμάτων των Νεφροπαθών Χρήστος Καραγκιόζης. Ο μεγάλος οραματιστής και φίλος δεν θα συνεχίσει πια κοντά μας. Καλό ταξίδι φίλε Χρήστο».