Ανανέωση και λάμψη με αυξητικούς παράγοντες «MyCells»

Μετράμε αντίστροφα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και μια πολύ καλή πρόταση, για όσες θέλουν να λάμπουν εκείνη τη νύχτα και όχι μόνο, είναι η μεσοθεραπεία PRP.

Σύμφωνα με τον κύριο Απόστολο Γαϊτάνη, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτη Ιατρικού Κέντρου (www.agaitanis.gr), η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος της αισθητικής ιατρικής, η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου.

Έχει ως στόχο:

  1. Την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος
  2. Τις ρυτίδες του προσώπου
  3. Τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος
  4. Την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
  5. Την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων, όπως ουλές, αλωπεκία και τριχόπτωση.

Αυτόλογη vs ετερόλογης μεσοθεραπείας. Σε αντίθεση με την ετερόλογη μεσοθεραπεία, στην οποία εγχέονται ενδοδερμικά ουσίες, όπως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, η επαναστατική μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς, με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν την κυτταρική αναγέννηση, πολλαπλασιάζοντας τους ινοβλάστες και συντελούν στη διέγερση του κολλαγόνου. Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες ουσιαστικά είναι ένα υποπροϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Πώς εφαρμόζεται; Όπως λέει ο κύριος Γαϊτάνης, ο γιατρός αρχικά πραγματοποιεί αιμοληψία των 10ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια φυγοκεντρεί το αίμα, με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχέει το PRP στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη, ανώδυνη, που δεν αφήνει σημάδια.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα; Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή έως και έναν χρόνο μετά τη θεραπεία, οπότε και συνιστάται η επανάληψη της εφαρμογής.

Τα αποτελέσματα της τεχνικής είναι:

– Καταπολέμηση των ρυτίδων

– Βελτίωση της υφής της επιδερμίδας

– Αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος και ενδογενής ενυδάτωσή του

– Αύξηση της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος

Μπορεί να συνδυαστεί το «MyCells» με άλλες θεραπείες; To «MyCells» προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με θεραπείες όπως το μπότοξ και το υαλουρονικό, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με laser ή ραδιοσυχνότητες.

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες; Υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί κάποιο ελαφρύ πρήξιμο/οίδημα ή κάποιες εκχυμώσεις, εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης, οι οποίες υποχωρούν σε 2-3 ημέρες.

«Δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις και μολύνσεις, καθώς το προϊόν δεν είναι τοξικό. Είναι απόλυτα ασφαλές ως προς τη μετάδοση ασθενειών, εφόσον χρησιμοποιείται το ίδιο το αίμα του εκάστοτε ασθενούς», λέει ο πλαστικός χειρουργός.

Υπάρχουν αντενδείξεις στη χρήση; Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα με το αίμα τους δεν θα πρέπει να προβούν σε αυτόλογη μεσοθεραπεία. Η θεραπεία δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια νόσο ήπατος, ΗIV, αν διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή.

Πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία; Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Τι πρέπει να προσέχω μετά τη συνεδρία και για πόσες μέρες; Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θέλει προσοχή μετά την εφαρμογή, απλώς να ακολουθείτε βασικές συνθήκες υγιεινής και να μην πάτε στο γυμναστήριο εκείνη την ημέρα, τονίζει ο ειδικός.

Λίγα λόγια για την ετερόλογη μεσοθεραπεία

Η  μεσοθεραπεία με υαλουρονικό είναι μία πολύ καλή θεραπεία, κατάλληλη για την ενυδάτωση του προσώπου, καθώς μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα τις εξής πολύτιμες ουσίες: υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες.

«Οι ουσίες αυτές διατηρούν το δέρμα μας φρέσκο, λείο, λαμπερό και φουλ ενυδατωμένο. Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγα, που έχει πολύ μικρή και πολύ λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στο δέρμα και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Είναι μία ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής μέθοδος», λέει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.

Η συγκεκριμένη θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα. Το δέρμα ενυδατώνεται σε βάθος και βελτιώνεται ο τόνος και η ελαστικότητά του. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου έξι μήνες.