Αναδόμηση μετά τις διακοπές με 2 + 1 αισθητικές θεραπείες

Οι διακοπές και η ανεμελιά μπορεί να τελείωσαν για τους περισσότερους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε άλλες πηγές ευχαρίστησης και κυρίως να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας σε υπηρεσίες, ιδανικές να προσφέρουν ανανέωση και λάμψη στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα μας. Το πρόσωπό μας, άλλωστε, χρειάζεται εντατική φροντίδα, ύστερα από την πολύωρη έκθεσή του στην ηλιακή ακτινοβολία και στο θαλασσινό νερό ή στο χλώριο της πισίνας.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) προτείνει κάποιες θεραπείες, που υπόσχονται να αναπλάσουν τη δομή του δέρματος, προσφέροντας ενυδάτωση και ελαστικότητα.

Δερμοαπόξεση με διαμάντια (ecopeel)

Η μέθοδος με τα διαμάντια ή αλλιώς με μικροκρυστάλλους (ecopeel) επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και βοηθάει το δέρμα να παραγάγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η θεραπεία γίνεται μηχανικά και αποτελεσματικά, μέσω της υψηλής αναρρόφησης, της θερμικής δράσης και της ισχυρής κινητικής ενέργειας των μικροκρυστάλλων. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή.

«Η δερμοαπόξεση βοηθάει στην ανάπλαση των δομών του δέρματος σε βάθος και είναι πολύ αποτελεσματική σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα, καθώς δρα στο δέρμα ως peeling, κάνοντας βαθύ καθαρισμό. Έτσι επιτυγχάνει την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος», διασαφηνίζει ο κύριος Γαϊτάνης.

Επιπλέον μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη των ουλών της ακμής, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα, που συνήθως «φουντώνουν» μετά το «φλερτ» με τον ήλιο του καλοκαιριού.

Από την πρώτη, κιόλας, συνεδρία το δέρμα είναι αισθητά απαλότερο και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό στο τέλος της θεραπείας. Ο συνολικός αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και από το μέγεθος του προβλήματος, που εμφανίζει η κάθε επιδερμίδα. Η εφαρμογή της μεθόδου είναι απλή, απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενη και δίνει τη δυνατότητα επιστροφής στις καθημερινές δραστηριότητες άμεσα, χωρίς κανένα πρόβλημα, διαβεβαιώνει ο πλαστικός χειρουργός.

Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης θεραπείας είναι ότι προσφέρει στο δέρμα τα ίδια αποτελέσματα με το χημικό peeling, χωρίς, όμως, τις παρενέργειες που έχει εκείνο, δηλαδή τις παροδικές δυσχρωμίες και την αναγκαιότητα παραμονής στο σπίτι για αρκετό διάστημα.

Ενυδάτωση προσώπου

Η διαδικασία της ενυδάτωσης ξεκινά με έναν απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ), για να απομακρυνθούν οι ρύποι της ατμόσφαιρας ή το μακιγιάζ. Ακολουθεί το peeling, δηλαδή η απολέπιση του δέματος, που βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Όπως λέει ο κύριος Γαϊτάνης: «Με τον τρόπο αυτό γίνεται ακόμη πιο εύκολο να διεισδύσουν στο δέρμα τα ενυδατικά συστατικά και οι πολυβιταμίνες, που θα εφαρμοσθούν στην πορεία».

Έπειτα ο ειδικός τοποθετεί στο πρόσωπο μία ενυδατική μάσκα, ανάλογα με τον τύπο και με τις ανάγκες του δέρματος. Στη συνέχεια απλώνει μία ενυδατική κρέμα σε όλο πρόσωπο και συνεχίζει με μαλάξεις, οι οποίες προσφέρουν χαλάρωση, ενώ παράλληλα προκαλούν υπεραιμία, δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος, κάτι που, επίσης, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων. Τέλος εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα προσώπου και ενυδατική κρέμα ματιών και φυσικά αντιηλιακό, για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Δέρμα λαμπερό και υγιές με τη δύναμη της κρυοθεραπείας

Η κρυοθεραπεία είναι μια θεραπεία προσώπου, που έχει ως στόχο να ανανεώσει την επιδερμίδα, να χαρίσει στο δέρμα στοιχεία που του λείπουν και να το κάνει να φαίνεται πιο νεανικό και, φυσικά, πιο υγιές. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο και στην ευαίσθητη περιοχή του λαιμού.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας το μηχάνημα διοχετεύει κρύο στο δέρμα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί τους ινοβλάστες, προκειμένου να παραγάγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

«Επιπλέον η κρυοθεραπεία ισχυροποιεί τους ιστούς στήριξης του δέρματος, προκαλώντας, έτσι, σύσφιξη στο δέρμα και μείωση των ρυτίδων και των γραμμών, που υπάρχουν στο πρόσωπο. Αναδομεί και επαναφέρει την ελαστικότητα της επιδερμίδας», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός.

Η θεραπεία αυτή είναι μια μοναδική μέθοδος αναζωογόνησης και αντιγήρανσης της επιδερμίδας του προσώπου, προσθέτει. Η διάρκεια της θεραπείας είναι από 1 έως 1,5 ώρα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *