Ζήτημα υψίστης σημασίας η διάχυση των εμβολίων κατά του COVID 19 παντού!

Έκδοση της ΠΝΠ Α΄161 μετά τις συντονισμένες ενέργειες της ΕΣΑμεΑ για την προστασία από τον COVID 19 στην εργασία

Μετά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα της ΕΣΑμεΑ και των φορέων-μελών της προς την Ελληνική Κυβέρνηση αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την εργασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και την προστασία αυτών από τη διάδοση του κορωναϊού COVID-19 και την οργάνωση του τρόπου εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα με όρους προστασίας και ασφάλειας, το Σάββατο 22/8/2020 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  Α’ 161 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στη συγκεκριμένη ΠΝΠ, στο 8ο άρθρο περιγράφονται σειρά έκτακτων μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του COVID-19 ως προς την οργάνωση του τρόπου εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που απασχολούνται ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία ή και χρόνιες παθήσεις) σε αντικατάσταση του αρ. 2 του ν. 4682/20 (Α΄76).

Την περίοδο αυτή που υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων του κορωναϊού COVID-19, η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει να διεκδικεί και να παρεμβαίνει ουσιαστικά και αποτελεσματικά για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από τη διάδοση του COVID-19.