Όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις κλινικές μελέτες στο 8th Clinical Research Conference

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις κλινικές μελέτες θα συζητηθούν στο 8th Clinical Research Conference (http://www.clinical.ethosevents.eu/, #crc19) με τίτλο: «Έφθασε η ώρα για την ανάπτυξη των κλινικών μελετών». Στο Συνέδριο θα παραστούν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι οποίοι θα  συμμετάσχουν στη συζήτηση: «Νέες ρυθμίσεις για σύνδεση Clawback με κλινικές μελέτες και παραγωγικές επενδύσεις». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου στο Athenaeum InterContinental.

Δείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ethos Events σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business, το portal virus.com.gr και τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, του PhRMA Innovation Forum, του Hellenic Association of CROs (HACRO) και της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.) Υπεύθυνος Προγράμματος του Συνεδρίου είναι ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος και Διευθυντής Σύνταξης, του virus.com.gr & του Pharma Health Business magazine.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ, καταξιωμένοι επιστήμονες που διενεργούν κλινικές μελέτες στη χώρα μας, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων οι οποίες χρηματοδοτούν κλινικές μελέτες, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛΕΦΙ), στελέχη εταιρειών κλινικών μελετών (CROs) και δημοσιογράφοι.

Τα Βασικά Θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου είναι τα εξής:

  • Σύνδεση επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη, με ελάφρυνση των υποχρεωτικών επιστροφών προς το κράτος (clawback)
  • Αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας σε επίπεδο νοσοκομείων και ΥΠΕ
  • Κίνητρα για εταιρείες, ερευνητές και CROs
  • Σύνδεση της ανάπτυξης των κλινικών μελετών με την αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας
  • Τρόποι αναδιοργάνωσης των νοσοκομείων, με στόχο την προσέλκυση κλινικών μελετών
  • Αναγκαιότητα των περιορισμών στη διενέργεια μη παρεμβατικών μελετών
  • Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και Big Data στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κλινικών μελετών

Δηλώσεις Συμμετοχής ΕΔΩ