Ψήφισμα συμπαράστασης της Ε.Ο.Ο. για τους υγειονομικούς και τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του CoViD19

Η χώρα μας, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, διέρχεται υγειονομικά μια δοκιμασία.

Με την κήρυξη πανδημίας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι δομές του αλλά κυρίως οι άνθρωποι του φτάνουν στα όρια τους. Εντούτοις, με σοβαρότητα, ψυχραιμία και αισιοδοξία οφείλει κάθε υγειονομικός να πράξει το καθήκον του.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ως αναπόσπαστο μέρος της ασπίδας προάσπισης της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού της χώρας, δηλώνει την ηθική και έμπρακτη συμπαράστασή της προς όλους τους υγειονομικούς φορείς και στέκεται αρωγός, δίπλα στους Ιατρούς, Οδοντιάτρους, Νοσηλευτές, Διοικητικό προσωπικό και Ερευνητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης έναντι της νόσου CoViD 19.

Η ΕΟΟ και οι 13.500 χιλιάδες Οδοντίατροι της χώρας είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων φορέων να προσφέρουμε από οποιοδήποτε μετερίζι μας ζητηθεί και σε οτιδήποτε μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.

Στα μέλη μας, Οδοντίατρους των κατά τόπους Συλλόγους, συστήνουμε να ενημερώνονται συστηματικά για όλες τις εξελίξεις από τις αρμόδιες πηγές, το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με τους οποίους η ΕΟΟ είναι σε συνεχή επαφή για όλα τα νεότερα σχετικά με τη νόσο CoViD19.

Τους καλούμε δε να ενημερώνονται από τη σελίδα της ΕΟΟ www.eoo.gr και να συμμορφώνονται με όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλους παροχής Οδοντιατρικής περίθαλψης που προβλέπονται από τους ειδικούς.