Το Deloitte Foundation συνεργάζεται με την HOPEgenesis και θέτουν σε λειτουργία το πρωτοπόρο πρόγραμμα απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης για εγκύους

Το Deloitte Foundation συνεργάζεται με την HOPEgenesis σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης που εξασφαλίζει την ασφάλεια των εγκύων και των μωρών τους μέσα από εξελιγμένες ιατρικές συσκευές Bluetooth και μιας ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, με τη συνεργασία αυτή, οι ωφελούμενες έγκυες γυναίκες του προγράμματος της HOPEgenesis, οι οποίες διαμένουν στην Αστυπάλαια, θα μπορούν να καταγράφουν με απόλυτη ακρίβεια τόσο τον καρδιακό παλμό του εμβρύου όσο την πίεση αλλά και την γλυκόζη τους και να στέλνουν απευθείας τα αποτελέσματα στον μαιευτήρα – γυναικολόγο που τις παρακολουθεί, προκειμένου να διαγνωστεί η εύρυθμη λειτουργία των ίδιων των εγκύων αλλά και των μωρών τους ανά πάσα στιγμή. Επίσης μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα θα μπορούν να διατηρούν  το προσωπικό τους ιατρικό ψηφιακό αρχείο και να προγραμματίζουν απευθείας τις επισκέψεις στον γιατρό τους.

Ο Πρόεδρος του Deloitte Foundation κ. Μάνος Πηλείδης από την πλευρά του δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την HOPE Genesis, μας ταξιδεύει στο ακριτικό νησί της Αστυπάλαιας για το οποίο έχουμε δεσμευθεί ως εταιρεία να αποτελέσει ένα νησί πρότυπο για την βιώσιμη ανάπτυξη μέσα στα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με την προσφορά συσκευών απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης στις έγκυες γυναίκες του νησιού συνεισφέρουμε στην αποστολή της HOPE Genesis για ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα με σκοπό την εξασφάλιση της υγείας και των ίδιων και των μωρών τους.»

Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Deloitte Foundation. Με την υποστήριξή τους, έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε στις εγκύους του προγράμματός μας πρωτοπόρες συσκευές τηλεϊατρικής παρακολούθησης με σκοπό να λαμβάνουν άμεση διάγνωση από την ιατρική μας ομάδα αλλά και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, οι μέλλουσες μαμάδες να νιώθουν ασφαλείς, τόσο για την δική τους υγεία όσο και για των μωρών τους, καταρρίπτοντας  αποστάσεις και δυσκολίες πρόσβασης στις ιατρικές δομές υγείας».

 

Λίγα λόγια για το Deloitte Foundation:  
Το Deloitte Foundation είναι το κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα της Deloitte Ελλάδος που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019. Στόχος του είναι να δημιουργεί έναν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, στηρίζοντας δράσεις που βασίζονται σε 4 στρατηγικούς πυλώνες: την εκπαίδευση, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την παροχή βοήθειας σε έκτακτες ανάγκες.

 

Λίγα λόγια για την HOPEgenesis: 

Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας, τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό  μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 400 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

Η ΗΟPEgenesis πραγματοποιεί τους στόχους της κινούμενη στους παρακάτω πυλώνες δράσης:

α. Με την δωρεάν παροχή πλήρους ιατρικής  κάλυψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες ακριτικών νησιών και απομονωμένων περιοχών,  που κυοφορούν ή επιθυμούν να κυοφορήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

β. Με την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας στην Ελλάδα.

γ. Με την συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικούς φορείς για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και την εκπόνηση ερευνών με σκοπό  την στοιχειοθέτηση του προβλήματος και τη μεγιστοποίηση των λύσεων του.

δ. Με την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και εκπαίδευση των φορέων για τους λόγους και τις συνέπειες της υπογεννητικότητας.

ε. Μέσω πρωτοπόρων εφαρμογών τηλεϊατρικής απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης ωφελούμενων του προγράμματος.

στ. Με τον σχεδιασμό πρωτοποριακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οικογένειας και των δομών υποστήριξης της.

Περισσότερες πληροφορίες www.hopegenesis.org