Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι.: Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Νεοπλάσματα στην κοιλιακή χώρα»

O Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με τίτλο:

«Νεοπλάσματα στην κοιλιακή χώρα»

η οποία θα  πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, 17:00-19:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, www.facebook.com/skkephi.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα νεοπλάσματα που εμφανίζονται στην κοιλιακή χώρα (στομάχι, παχύ έντερο, ορθό, νεφρό), με ιδιαίτερη έμφαση στον καρκίνο του παχέος εντέρου, που αποτελεί τον τρίτο συχνότερο σε εμφάνιση καρκίνο. Καταξιωμένοι ιατροί από τον χώρο της ογκολογίας και της χειρουργικής θα ενημερώσουν το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της διάγνωσης και της θεραπείας, ενώ θα υπάρχει ιδιαίτερη ενότητα για το μείζον ζήτημα της διατροφής, τόσο προληπτικά όσο και κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του chat  να υποβάλουν τα ερωτήματά τους στους ιατρούς, ώστε να απαντηθούν στο τέλος της εκδήλωσης.

Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://fb.me/e/hgZnrrwC8

Εγγραφές: https://tinyurl.com/4aaawvf7

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της Servier.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Προεδρείο:

Δημήτρης Κορκολής, Χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Α’, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών “ο Άγιος Σάββας”

Γιώργος Πισσάκας, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, Συντονιστής Διευθυντής  Ακτινοθεραπευτικού Ογκολογικού Τμήματος, Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”

17:00-17:05

Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Φ.Ι.

Χαιρετισμός

17:05-17:20

Ηλίας Αθανασιάδης, Ογκολόγος-Παθολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής «Μητέρα», Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας, Northwestern University, Η.Π.Α.

«Καρκίνος οισοφάγου και στομάχου: Εξέλιξη της επιδημιολογίας, πρόληψης και θεραπείας»

17:20-17:35

Αλέξανδρος Παπαλάμπρος, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Ά Χειρουργική Κλινική, Γ.Ν.Α. Λαϊκό

«Μεταστατικός καρκίνος του παχέος εντέρου – Ηπατικές μεταστάσεις»

17:35 – 17:45

Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Καθηγητής Χειρουργικής, Χειρουργός παχέος εντέρου και πρωκτού

«Καρκίνος παχέος εντέρου και ορθού»

17:45- 18:00

Μαρία Θεοχάρη, Παθολόγος –Ογκολόγος, Επιμελήτρια Α’, Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική, Γ.Ν.Α. Λαϊκό

«Καρκίνος νεφρών και ουροδόχου κύστης: πόσο μπορούν οι ασθενείς να εμπιστευτούν την ανοσοθεραπεία;»

18:00-18:10

Μαρία Αγγελική Καλογερίδη MD, PhD, Ακτινοθεραπεύτρια Ογκολόγος, Επιμελήτρια Α’, Α’ Ακτινοθεραπευτικό, ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

«Ο ρόλος της Ακτινοθεραπείας στον καρκίνο του ορθού»

18:10 – 18:25

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PHD, FACS.Διευθυντής Γενικής, Ογκολογικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής και Επιστημονικός Διευθυντής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Adjunct Professor of Surgery, Ohio State University, USA, Governor Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, Μέλος ΔΣ, Γραμματέας, Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, CRSA, Μέλος Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, SRS

«Η ρομποτική χειρουργική στα νεοπλάσματα της κοιλιακής χώρας»

18:25- 18:40

Σοφία Βαϊοπούλου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc.

«Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου»

18.40 -18.50

Δημήτρης Μούγιος, Ψυχολόγος BSc, MSc

Άννα Μουσελίμη, Ασθενής

«Και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά…»

18:50 – 19:30     Συζήτηση – Συμπεράσματα

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.

Πληροφορίες

Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, ΤΚ. 11523

Τηλ. επικοινωνίας: 210 6468222

Email: info@ anticancerath. gr

Website: www.anticancerath.gr

Facebook: facebook.com/skkephi/