Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για την παροχή φαρμάκων σε όσους απώλεσαν το ΕΚΑΣ

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στα φαρμακεία της Αττικής  αλλά και ολόκληρης της χώρας μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στα ΜΜΕ, ότι όσοι απώλεσαν το ΕΚΑΣ  θα έχουν δωρεάν τα φάρμακα τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος στα φαρμακεία, καθώς οι ασφαλισμένοι επιμένουν κατά την εκτέλεση των συνταγών τους να μην πληρώσουν συμμετοχή  βασιζόμενοι στις δηλώσεις του Υπουργού.

¨Όπως υποστηρίζουν, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουν τους ασθενείς ότι μηδενική συμμετοχή έχουν μόνο όσοι την δικαιούνται σύμφωνα με την διάγνωσή τους και μόνο στην περίπτωση που επιλέξουν γενόσημο φάρμακο. Αν επιλέξουν πρωτότυπο, θα επιβαρυνθούν με την διαφορά της τιμής.

Τέλος, όπως επισημαίνουν, οφείλουν να υπενθυμίσουν ότι όλες ανεξαιρέτως οι συνταγές, έχουν την επιβάρυνση του ενός ευρώ ανά συνταγή, την οποία πληρώνει ο ασφαλισμένος ακόμη και αν έχει μηδενική συμμετοχή και επιλέξει γενόσημο φάρμακο.

«Θα πρέπει οι δηλώσεις των αρμοδίων να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τόσο των ασθενών όσο και των φαρμακοποιών».