Ολοκληρώθηκε η διάθεση του αντιγριπικού εμβολίου της Mylan για την περίοδο εμβολιασμού 2019-2020

Ως ηγέτιδα στην παραγωγή του αντιγριπικού εμβολίου, η εταιρεία Mylan έχει δεσμευτεί να  διασφαλίσει  την πρόσβαση των ασθενών σε αυτό το σημαντικό προϊόν. Καθώς είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης, η Mylan ανακοίνωσε ότι έχει παραδώσει εγκαίρως και εξ’ ολοκλήρου το σύνολο των προβλεπόμενων προμηθειών του αντιγριπικού εμβολίου, τόσο προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας όσο και τους ασθενείς. H Mylan Ελλάδος ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς παρέχοντας όλη την προκαθορισμένη ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων και επιπλέον ανταποκρίθηκε στην αυξημένη ζήτηση με επιπρόσθετη ποσότητα, μετά από αίτημα των αρχών.

Το ζήτημα της έγκαιρης κάλυψης της αγοράς υπήρξε ιδιαίτερα σοβαρό φέτος λόγω των συχνών μεταλλάξεων του ιού και της δυσκολίας στην απομόνωση των κατάλληλων στελεχών για να χρησιμοποιηθούν στην  παραγωγή των εμβολίων. Ωστόσο, παρά τις πολλαπλές προκλήσεις, το αντιγριπικό εμβόλιο της Mylan ήταν διαθέσιμο στους ασθενείς ήδη από τις τελευταίες ημέρες του  Σεπτεμβρίου. Με τo τετραδύναμο αντιγριπικό εμβόλιο η Mylan έθεσε σε ετοιμότητα ένα πλάνο έκτακτης ανάγκης με σκοπό την ταχεία ανταπόκριση στην  καθυστερημένη αναφορά  των στελεχών της γρίπης και την έγκαιρη διαθεσιμότητα των εμβολίων στους πολίτες.

Ο Γιώργος Παναγάκης, Γενικός Διευθυντής της Mylan στην Ελλάδα και την Κύπρο, σχολίασε: «Κάθε χρόνο, η εποχική γρίπη μπορεί να προκαλέσει βαριά ασθένεια, ακόμη και θανάτους, ειδικά στους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου. Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η δυνατότητα έγκαιρης προμήθειας των εμβολίων μας στους επαγγελματίες υγείας και τους πολίτες. Η φετινή χρονιά υπήρξε ιδιαίτερη πρόκληση λόγω των καθυστερημένων συστάσεων των στελεχών, ωστόσο η Mylan παρέδωσε έγκαιρα όλη τη διαθέσιμη ποσότητα των εμβολίων».

Προσήλωση  στην καταπολέμηση της γρίπης

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Mylan είναι δεσμευμένη στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος της δημόσιας υγείας. Με το αντιγριπικό εμβόλιο, η Mylan αποδεικνύει την αφοσίωσή της στους επαγγελματίες υγείας, στα φαρμακεία και στις αρχές και με την έγκαιρη παράδοση όλης της διαθέσιμης ποσότητας του αντιγριπικού εμβολίου συμβάλλει καθοριστικά στην έγκαιρη πραγματοποίηση των   εθνικών προγραμμάτων ανοσοποίησης.