Με τη συμμετοχή της ΕΛΛΟΚ ξεκίνησε το Ε.Ι.ΝΕ.

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών που σκοπό λειτουργίας έχει το συντονισμό των δράσεων που έχουν σχέση με νεοπλασματικά νοσήματα.

Οι δράσεις μπορεί να έχουν σχέση με την έρευνα, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση κλπ και να δημιουργήσει με τον τρόπο αυτό ένα Εθνικό Σχέδιο δράσης για τον καρκίνο.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΕΙΝΕ συστάθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64-80 του ν.4600/2019 (ΦΕΚ Α΄ 43) που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, και μέλη οι:

ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Παθολόγος – Ογκόλογος.

ΚΑΤΤΑΜΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Παιδίατρος, Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΚΕΘ) της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, Ογκολόγος.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ογκολόγος, Καθηγητής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής, Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ογκολόγος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Καθηγητής Αιματολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

ΠΑΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, Μοριακή Βιολόγος, Διευθύντρια Ιολογίας Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

ΣΥΡΙΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ογκολόγος, Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (Ε.ΛΛ.Ο.Κ.).

ΒΟΒΑ-ΧΑΤΖΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, Σύμβουλος στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *