Με τα ΜΑΤ εκκένωσαν την προνοιακή μονάδα στη Γλυφάδα

Η Υφυπουργός Εργασίας κα Μιχαηλίδου σε συνεργασία με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των Προνοιακών Μονάδων Αττικής ξεκίνησαν εν μέσω ΜΑΤ τη διάλυση της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας.

Από το απόγευμα έως αργά το βράδυ της Τρίτης 29/10/2019 χωρίς καμία προετοιμασία, όπως καταγγέλεται από την ΠΟΕΔΗΝ, η αστυνομία εισήλθε εντός της την Προνοιακής Μονάδας βγάζοντας έξω τους εργαζόμενους, με διμοιρία των ΜΑΤ να παρατάσσεται στην είσοδο της Μονάδας.

Η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος της Μονάδας και εκπρόσωποι του Υπουργείου με τη βοήθεια της αστυνομίας υποχρέωσαν εργαζόμενους με την απειλή της σύλληψης να ετοιμάσουν 22 περιθαλπόμενους για μεταφορά στις Μονάδες του Αιγάλεω και των Μελισσίων.

Οι περιθαλπόμενοι όλοι ΑΜΕΑ αν και αρνούνταν, έκλαιγαν, τους υποχρέωσαν Διοίκηση και Αστυνομία για τη μεταφορά τους. Με καρότσια και φορεία έγινε η μεταφορά τους. Ακόμη και τα μεσάνυχτα κουβαλούσαν αντικείμενα και υλικά από τη Μονάδα.

Τελικά μεταφέρθηκαν 22 περιθαλπόμενοι. Στη Μονάδα της Γλυφάδας παραμένουν 24 που ετοιμάζονται για μεταφορά στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας η οποία φιλοξενεί παιδιά ΑΜΕΑ. Ηλικιωμένοι ΑΜΕΑ θα φιλοξενούνται ΜΑΖΊ με παιδιά ΑΜΕΑ!!!

Η Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας διαλύεται και χάνονται έτσι 54 κλίνες περίθαλψης υπερπολίτιμες από την Πρόνοια. Η λίστα αναμονής είναι ένας χρόνος.

Δικαιολογίες για δήθεν ρήτρα 2 εκατ. ευρώ που θα εκπέσει ενάντια στο Δημόσιο καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ. Η ρήτρα τέθηκε στα συμβόλαια μεταξύ των δύο ιδιοκτητών παλαιού και νέου και δεν αφορά το Δημόσιο.

Η πρωτόδικη Απόφαση που εκδόθηκε ορίζει ότι πρέπει να παραδοθεί το κτίριο στον ιδιοκτήτη, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν είναι άμεσα εκτελεστή.

Ασκήθηκε έφεση από την Προνοιακή Μονάδα εκδικάσθηκε και δεν εκδόθηκε ακόμη Απόφαση. Από πού λοιπόν προκύπτει ότι πρέπει άμεσα να παραδοθεί το κτίριο για να μη πληρώσει τη ρήτρα το Δημόσιο;

Επιβεβλημένη είναι η συνέχιση λειτουργίας της Μονάδας με μεταστέγασή της στο Ιωσηφόγλειο Ίδρυμα κτήριο 8.000τμ ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εργασίας.