Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ΕΦΕΧ και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ΕΦΕΧ και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή των Μελών του, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στο ξενοδοχείο Domotel Kastri στη Νέα Ερυθραία.

Τον ΕΦΕΧ τίμησαν με τη παρουσία τους θεσμικοί εκπρόσωποι τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ελλάδα και συγκεκριμένα η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ και Καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Χαράλαμπος Καραθάνος

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΧ κ. Γρηγόρης Καρέλος, κατά την εισαγωγική του ομιλία,  καλωσόρισε τους θεσμικούς εκπροσώπους, τα μέλη του Συνδέσμου, καθώς και τα δύο νέα μέλη του ΕΦΕΧ, την iPharma που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Σπύρο Μπόκια και τη Lavipharm και τον Γενικό Διευθυντή Ελλάδας και COO κ. Παναγιώτη Γιαννουλέα

Κατά τον χαιρετισμό της η κυρία Σπυράκη ενημέρωσε τα μέλη του ΕΦΕΧ για την εξέλιξη των πολλαπλών ευρωπαϊκών φακέλων που αφορούν την υγεία και κυρίως αυτόν που αφορά την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας

Ο κ. Μανωλόπουλος επισήμανε τη σημασία της αυτοφροντίδας και των προϊόντων της στην καθημερινή ζωή του Έλληνα πολίτη και ότι ΕΟΦ και ΕΦΕΧ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών switch στη λίστα ΜΗΣΥΦΑ. 

Τέλος, ο κ. Καραθάνος με την ιδιότητά του ως σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, αλλά και αυτή του φαρμακοποιού, αναγνώρισε την αξία που προσφέρει ο Κλάδος της Αυτοφροντίδας και διαβεβαίωσε ότι τα θέματα που συζητά ο ΕΦΕΧ σε θεσμικό επίπεδο με τις Αρχές Υγείας δεν θα μείνουν σε προκαταρκτικό επίπεδο δίνοντας έμφαση σε αυτό της διεύρυνσης της λίστας των ΜΗΣΥΦΑ.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΧ κ. Γρηγόρης Καρέλος παρουσίασε τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν το 2023, καθώς και τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται για το 2024. Μέσα στο 2023 ο ΕΦΕΧ σημείωσε πρόοδο σε όλους τους στρατηγικούς πυλώνες του, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις συζητήσεις με τις Αρχές Υγείας για τη διεύρυνση της λίστας ΜΗΣΥΦΑ, την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για φαρμακοποιούς «SelfCare Academy», τη συνεργασία με το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, τη μελέτη του ΙΟΒΕ για το αποτύπωμα της βιομηχανίας της αυτοφροντίδας στην Ελλάδα και τις θεσμικές παρεμβάσεις του ΕΦΕΧ σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδική αναφορά έγινε από τον Αντιπρόεδρο κ. Ιάκωβο Μιχαλίτση στη σημαντική συμβολή των Μελών των Επιτροπών του ΕΦΕΧ, η υποστήριξη των οποίων εξασφάλισε την πρόοδο σε σημαντικά σχέδια του Συνδέσμου για το 2023.

Ιδιαίτερες στιγμές ήταν η βράβευση του κ. Βασίλη Σερέτη για την επί εικοσιπέντε χρόνια συνεισφορά στον Σύνδεσμο και η πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΧ να τιμήσει τον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΕΦΕΧ, τον αείμνηστο Γιώργο Δόκιο δίνοντας το όνομά του σε ένα ειδικό βραβείο που θα απονέμεται σε στελέχη marketing & management του Κλάδου.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έληξαν με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου η εταιρεία μέλος που βρήκε το φλουρί κερδίζει δωρεάν συμμετοχή για δύο στελέχη της στο συνέδριο της AESGP που θα γίνει τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες.

Λίγα λόγια για τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης

Ο Σύνδεσμος ΕΦΕΧ εκπροσωπεί τις φαρμακευτικές εταιρείες μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών  προϊόντων αυτοφροντίδας στην Ελλάδα για περισσότερα από 40 χρόνια.

Στόχος του ΕΦΕΧ είναι να καλλιεργήσει ένα περιβάλλον όπου οι Επαγγελματίες Υγείας, οι Αρχές Υγείας και οι Έλληνες πολίτες μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν το πλεονεκτήματα και την αξία της αυτοφροντίδας, προωθώντας με αυτό το τρόπο ένα βιώσιμο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για όλους. 

Ο Σύνδεσμος είναι μέλος της Ευρωπαϊκού Ένωσης Αυτοφροντίδας AESGP, με ενεργή συμμετοχή στο Διοικητικό της Συμβούλιο.