Κ.Ε.Φ.Ι. : Το «Μαζί και στο Σπίτι» χρειάζεται και τη ΔΙΚΗ σου στήριξη! Μάθε πώς!

Το «Μαζί και στο Σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα δωρεάν ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ογκολογικών ασθενών τελικού σταδίου, στο χώρο τους, που δημιούργησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) , με στόχο  να καλύψει το τεράστιο κενό της υποστήριξης από την Πολιτεία, καρκινοπαθών τελικού σταδίου ή με αδυναμία μετακίνησης, αλλά και των οικογενειών τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, η ψυχολογική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών μετά τη νοσοκομειακή περίθαλψη, από ειδικούς Επαγγελματίες Υγείας στο προσωπικό τους χώρο,  είναι μια σημαντική και άκρως απαραίτητη παρέμβαση που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν, όσο το δυνατόν καλύτερα τα συμπτώματα της νόσου, τόσο οργανικά όσο και ψυχοκοινωνικά, ενώ αφορά και την οικογένεια που τους φροντίζει.

Πιο συγκεκριμένα οι δωρεάν παροχές του προγράμματος περιλαμβάνουν:

 • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη:
 • Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για την αποδοχή της διάγνωσης και αποφυγή εγκατάλειψης της θεραπευτικής προσπάθειας, την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης και διαχείριση του άγχους.
 • Πρόληψη και αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
 • Υποστήριξη των οικογενειών και των φροντιστών.
 • Ανάδειξη του ρόλου της οικογένειας, των φροντιστών, των φίλων.
 • Ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα του ασθενούς και τη διαδικασία διεκδίκησής τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018 και στηρίζεται στη χορηγική υποστήριξη φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες καλύπτουν ένα μέρος των λειτουργικών εξόδων.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει σχεδόν 400 επισκέψεις από τους Ψυχολόγους και την Κοινωνική Λειτουργό του Κ.Ε.Φ.Ι. και συνεχίζουμε!

Για να συνεχιστεί το πρόγραμμα θα χρειαστεί η βοήθεια όλων!

Για το σκοπό αυτό, φτιάχτηκε στη πλατφόρμα υποδοχής δωρεών (Crowdfunding) “Give & Fund”, η σελίδα στήριξης της προσπάθειας: https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/mazikaistospiti

Στη πλατφόρμα αυτή περιγράφεται αναλυτικότερα η δράση και δίνεται η ευκαιρία σε οποιονδήποτε, να συνεισφέρει με μια δωρεά, στο βαθμό που μπορεί και επιθυμεί.

Η προσπάθεια θα είναι επιτυχημένη ΜΟΝΟ αν διαδοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας.

Για τον λόγο αυτό, εγγράφονται ως «Πρεσβευτές», άνθρωποι με μεγάλο κύκλο και επιρροή, με δική τους πρωτοβουλία και συναίνεση (Επιστήμονες, καλλιτέχνες, ΜΜΕ κλπ.).

Βοηθήστε λοιπόν να φτάσει αυτή η ενημέρωση σε όλους!

Γιατί βάζοντας καθένας μας ένα μικρό λιθαράκι, μπορούμε να στηρίξουμε κάτι μεγάλο και σημαντικό!

Περισσότερες πληροφορίες για το τρόπο που γίνεται η δωρεά, θα βρείτε παρακάτω:

Τα  Βήματα για τη δωρεά σας:

 • Κάντε κλικ να μεταφερθείτε στη σελίδα: https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/mazikaistospiti
 • Πατάτε το πράσινο πλαίσιο «Donate
 • Κάνετε εγγραφή στη πλατφόρμα Give & Fund, ώστε να καταγραφεί η δωρεά σας
 • Επιλέγετε ποσό δωρεάς και αν επιθυμείτε να φαίνεται το όνομα σας στους δωρητές, καθώς και το ποσό. Μπορείτε επίσης να μας γράψετε ένα μήνυμα υποστήριξης και εφόσον έχετε μάθει για τη πλατφόρμα, από κάποιον «Πρεσβευτή», να δηλώσετε το όνομα του
 • Η πληρωμή γίνεται μόνο μέσω Paypal.
 • Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο Paypal, γνωρίζετε πώς γίνονται οι πληρωμές.
 • Διαφορετικά θα πρέπει να κάνετε μια εγγραφή στο Paypal, όπου θα δηλώσετε μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα σας, η οποία και θα χρεωθεί το ποσό της δωρεάς. Προσέξτε να συμπληρώσετε όλα τα υποχρεωτικά πεδία και να δώσετε ένα ισχυρό password (τουλάχιστον 8 γράμματα και αριθμοί)
 • Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή, εισέρχεστε στο περιβάλλον του Paypal και ολοκληρώνετε την δωρεά σας!

Για τυχόν βοήθεια καλέστε στα γραφεία μας: 2106468222

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − 6 =