Κλείνουν τη ΜΜΑ Αγ. Παύλου – Χωρίς προϋποθέσεις η μεταφορά ασθενών

Τη Δευτέρα 28/01 ενημερωθήκαμε ως Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας από την διοικήτρια του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος, σε συνάντηση που είχαμε ως ΔΣ στο γραφείο της ότι το κτίριο που στεγάζει τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας κρίθηκε κατόπιν τεχνικής μελέτης στατικότητας ακατάλληλο και επικίνδυνο για τους 39 ασθενείς αλλά και για το προσωπικό. Η διοικήτρια του νοσοκομείου μάλιστα μας ανακοίνωσε πως υπάρχει η απόφαση οι ασθενείς να μεταφερθούν άμεσα στην αντίστοιχη μονάδα που λειτουργεί στο Ιπποκράτειο.

Κατόπιν αιτήματός μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29/01, συνάντηση στην 4η ΥΠΕ με τον διοικητή κ. Στρατή Πλωμαριτη και τη διοικητρια του νοσοκομείου Αγ. Παύλος.

Στη συνάντηση πέραν από ευχολόγια και προφορικές διαβεβαιώσεις για την ομαλή μεταφορά των 39 ασθενών στο Ιπποκράτειο, δεν υπήρχε η παραμικρή δέσμευση για την ενίσχυση της μονάδας του Ιπποκράτειου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω μονάδα μεταγγίζονται ήδη 190 ασθενείς σε χώρους που δεν καλύπτουν τις ανάγκες και με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ως εκ τούτου η μεταφορά επιπλέον ασθενών θα δημιουργήσει συνολικότερο πρόβλημα τόσο στη λειτουργία όσο και στην ορθή περίθαλψη τους.

Οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς εκτός των προβλημάτων της νόσου τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν και το ψυχολογικό βιασμό του κλεισίματος μιας μονάδας που αποτελεί ουσιαστικά το 2ο σπίτι τους. Νιώθουν ότι τους πετούν στο δρόμο χωρίς να τους εξασφαλίζουν ουσιαστικά ποιότητα στη νοσηλεία τους.

Αντί οι αρμόδιοι να φροντίζουν για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας “κλείνουν” μια μονάδα και “συνωστίζουν” ασθενείς σε μια άλλη.

Ότι το κτίριο ήταν ακατάλληλο είναι γνωστό εδώ και χρόνια χωρίς η διοίκηση να έχει μεριμνήσει για την εξεύρεση αλλού χώρου εντός του νοσοκομείου.

Η ευθύνη βαραίνει τη διοίκηση και όχι τους ασθενείς.

Ως σύλλογος έχουμε χρέος και καθήκον να διαφυλάξουμε την σωματική και ψυχική υγεία των μελών μας.

Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 4 ΥΠΕ α) Να αναζητήσουν χώρο εντός του νοσοκομείου και β) να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες έτσι ώστε όταν εξασφαλίζει με ΦΕΚ το προσωπικό τοτε και μόνο τότε να γίνει η συγχώνευση των δύο μονάδων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six − two =