Ιανουάριος αγάπης, προσφοράς, αλληλεγγύης στο θέατρο Λαμπέτη για τους πάσχοντες από Νευροϊνωμάτωση

Η Παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά θέματα στηρίζει οικονομικά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων και Φίλων Πασχόντων από Νευροϊνωμάτωση «Ζωή με NF», προσφέροντας μέρος των εσόδων της παράστασης «Όλιβερ Τουίστ» που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Λαμπέτη στις 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.30 το πρωί. Ευαισθητοποιημένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες με μεγάλη τους χαρά θα μας παρουσιάσουν το κλασικό μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς, προσφέροντας συγκίνηση με τα σημαντικά και επίκαιρα μηνύματα που περιέχονται στο έργο.

Η Νευροϊνωμάτωση (NF 1 και 2, Σβαννωμάτωση) είναι μία σπάνια γενετική διαταραχή που προσβάλλει άτομα όλων των πληθυσμιακών ομάδων από την στιγμή της γέννησής τους και έχει πολλαπλές νευρολογικές, μυοσκελετικές, οφθαλμολογικές, ορθοπεδικές και δερματικές εκδηλώσεις, ενώ δημιουργεί προδιάθεση για την εμφάνιση νεοπλασιών. Στην Ελλάδα σύμφωνα με στατιστικές μελέτες νοσούν περισσότεροι από 3.500 παιδιά και ενήλικες, ενώ σε όλο τον κόσμο οι ασθενείς υπολογίζονται στα 2 εκατομμύρια. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Ζωή με NF» έχει σταθερό στόχο την στήριξη και την ενημέρωση των ασθενών και των οικογενειών τους, τη διεκδίκηση της ισότιμης πρόσβασης τους στη ζωή, τη δημιουργία κλινικών για την πάθηση, τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ασθενών και την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας αναφορικά με τη νόσο.

Στο πλαίσιο των δράσεών του, ο Σύλλογός μας απευθύνθηκε στην κ. Γιούλη Ηλιοπούλου με σκοπό την πραγματοποίηση μίας παράστασης για τους παιδιατρικούς ασθενείς με NF, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν τα σημαντικά μηνύματα του κλασικού αυτού μυθιστορήματος σχετικά με την δικαίωση του αγώνα του ήρωα, ενός καλού και τίμιου ανθρώπου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Διαφορετικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν στον δικό τους καθημερινό αγώνα οι μικροί ασθενείς με NF, οι οποίοι οφείλουν να κατανοήσουν ότι η νόσος δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία τους και ότι είναι ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας.

Στηρίξτε και σεις την φιλανθρωπική παράσταση με την κράτηση εισιτηρίων στα τηλέφωνα 210 9955075 / 6936 323587 και στο  https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-lampeti/oliver-touist/