Η Alnylam Pharmaceuticals και η GENESIS Pharma συνεργάζονται για την εμπορική διάθεση της πατισιράνης

Η συνεργασία με την GENESIS Pharma σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην παγκόσμια εμπορική διάθεση της πατισιράνης, του πρώτου στην κατηγορία του θεραπευτικού παράγοντα RNAi «γονιδιακής σίγασης».

Η Alnylam Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq: ALNY) και η GENESIS Pharmaανακοίνωσαν μία αποκλειστική συμφωνία για την εμπορική διάθεση της πατισιράνης, ενός πρώτου στην κατηγορία του θεραπευτικού παράγοντα RNAi, σε 12 χώρες: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο και Μάλτα.

«Η συνεργασία μας με την GENESIS Pharma μας επιτρέπει να επεκτείνουμε την πρόσβαση στην πατισιράνη σε ασθενείς που πάσχουν από κληρονομούμενη ATTR (hATTR) αμυλοείδωση σε περιοχές της Ευρώπης όπου η Alnylam δεν διαθέτει επί του παρόντος παρουσία» δήλωσε η Theresa Heggie, SVP και Επικεφαλής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Καναδά για την Alnylam Pharmaceuticals. «Γνωρίζουμε ότι οι ασθενείς σε αυτές τις χώρες έχουν επείγουσα ανάγκη για νέες θεραπευτικές επιλογές και, ως η μοναδική εταιρεία με θεραπευτικό παράγοντα RNAi που έχει εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την GENESIS Pharma μέσω της οποίας θα καταστεί διαθέσιμη η πατισιράνη, καθώς και δυνητικές μελλοντικές θεραπείες, στους ασθενείς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη νέα συνεργασία με την Alnylam για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σε δύσκολους θεραπευτικούς τομείς όπως οι σπάνιες, χρόνιες ασθένειες και οι ασθένειες που προκαλούν σοβαρή αναπηρία, οι καινοτόμες θεραπείες έχουν τις περισσότερες δυνατότητες να προσφέρουν ουσιαστικά οφέλη στους ασθενείς και την κοινωνία. Η δική μας δέσμευση είναι να φέρνουμε τέτοιες καινοτομίες πιο κοντά στους ασθενείς και τους ιατρούς στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, μέσω συνεργασιών με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες που μετατρέπουν την καινοτόμο επιστήμη σε φάρμακα, όπως η Alnylam».

Η συμφωνία ανάμεσα στην Alnylam και την GENESIS Pharma αφορά στην πατισιράνη, η οποία εγκρίθηκε στην Ε.Ε. τον Αύγουστο του 2018 για τη θεραπεία της hATTR αμυλοείδωσης σε ενήλικες με πολυνευροπάθεια σταδίου 1 ή σταδίου 2.

Σχετικά με την πατισιράνη

Η πατισιράνη, η οποία βασίζεται σε επιστημονική έρευνα που απέσπασε βραβείο Νόμπελ, είναι ένας ενδοφλεβίως χορηγούμενος θεραπευτικός παράγοντας RNAi που στοχεύει την τρανσθυρετίνη (TTR) για τη θεραπεία της κληρονομούμενης ATTR αμυλοείδωσης. Έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη στόχευση και τη σίγαση συγκεκριμένου αγγελιοφόρου RNA, αποκλείοντας δυνητικά την παραγωγή TTR πρωτεΐνης πριν αυτή προκύψει. Η πατισιράνη εμποδίζει την παραγωγή τρανσθυρετίνης στο ήπαρ, μειώνοντας τη συσσώρευσή της στους ιστούς του οργανισμού, προκειμένου να σταματήσει ή να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της νόσου. Τον Αύγουστο του 2018, η πατισιράνη έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη θεραπεία της πολυνευροπάθειας της hATTR αμυλοείδωσης σε ενήλικες, καθώς και την άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για τη θεραπεία της hATTR αμυλοείδωσης σε ενήλικες με πολυνευροπάθεια Σταδίου 1 ή Σταδίου 2.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *