Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με κοινό στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος

Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με κοινό στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος

Οι περιοχές της Βόρειας Εύβοιας στο επίκεντρο των περιβαλλοντικών δράσεων  

Η δέσμευση της Bayer Ελλάς για την προστασία του περιβάλλοντος και την υποστήριξη της κοινωνίας, γίνεται πράξη για ακόμα μια φορά, καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ανανεώνει τη συνεργασία της με την οργάνωση We4All, στηρίζοντας το έργο της σε σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας εντάσσεται η  φύτευση 1.000 δέντρων σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, με επιπτώσεις τόσο στο πράσινο της περιοχής, όσο και στην τοπική οικονομία, που θα πραγματοποιηθεί με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας. Τα δέντρα, που έχουν επιλεγεί για τη φετινή δράση, είναι ελαιόδεντρα και καρποφόρα, μελισσοκομικά φυτά, αλλά και δασικά δενδρύλλια για την αποκατάσταση του τοπικού οικοσυστήματος.

Επιπλέον, φέτος, η Bayer Ελλάς στηρίζει και το πρόγραμμα περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων “Green Future”, που διοργανώνει η We4All,  σε  σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμων της Αττικής, με στόχο την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Η συνεργασία με τη We4All αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ευρύτερων πρωτοβουλιών της Bayer Ελλάς για την Αειφορία και τη Βιωσιμότητα. Η εταιρεία ως μέρος της στρατηγικής της, διατηρεί τη δέσμευσή της προς το περιβάλλον και την κοινωνία, με την οργάνωση ειδικών προγραμμάτων, την ανάπτυξη καινοτόμων προτάσεων και την προσφορά προϊόντων, πάντα με τη συμμετοχή των εργαζόμενων της. Η σύμπραξη  με την κοινωνία και τους ειδικούς φορείς αναδεικνύεται ως ουσιαστικός μηχανισμός για την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης και την επίτευξη κοινών στόχων, όπως φαίνεται και μέσα από τα βίντεο των περσινών δράσεων στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο YouTube.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Επικεφαλής των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας της Βayer Ελλάς, κύρια  Σόνια Μουσαβερέ δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία με την We4All εκφράζει το κέντρο των αξιών μας στην Bayer Ελλάς, αποτελώντας μία πραγματική εκδήλωση της δέσμευσής μας για την Αειφορία και την Εταιρική Υπευθυνότητα. Μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία, επιδιώκουμε να θέσουμε τα θεμέλια για ένα βιώσιμο μέλλον, προωθώντας τις περιβαλλοντικές δράσεις και την ενεργή εμπλοκή των ανθρώπων μας σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελούν απλώς μια επιδίωξη, αλλά έναν τρόπο ζωής για τις επόμενες γενιές. Η αποστολή μας για «Υγεία και Τροφή για Όλους» αποτυπώνεται σε κάθε δράση και συνεργασία που αναλαμβάνουμε, καθιστώντας την αειφόρο ανάπτυξη και την εταιρική υπευθυνότητα στρατηγικούς πυλώνες της δράσης μας».

Η We4all είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός, περιβαλλοντικός και ανθρωπιστικός οργανισμός, που επικεντρώνεται στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Ως μέρος των δράσεων που αναπτύσσει, η We4all δραστηριοποιείται στη δενδροφύτευση, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρών παιδιών και στην περιβαλλοντική δράση με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.