Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α έγινε μέλος της ASIF (Διεθνούς Ένωσης Συλλόγων Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα)

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) είναι πλέον επίσημα μέλος της ASIF-της Διεθνούς Ένωσης Συλλόγων Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα. Η ASIF έχει 47 μέλη σε 41 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Με βασικό όραμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων από Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα, η ASIF και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση  του  ευρέως κοινού για την αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα και την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα (ΑΣ) είναι μια φλεγμονώδης νόσος που προκαλεί προβλήματα στις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης. Σπονδυλοαρθρίτιδα σημαίνει φλεγμονή της σπονδυλικής στήλης. Μερικές φορές, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως πόνο και δυσκαμψία και σε άλλες αρθρώσεις του σώματος, πχ. στα ισχία και τα γόνατα.

Η ΑΣ διαφέρει από άτομο σε άτομο. Σε κάποιους ασθενείς, τα συμπτώματα μπορεί να είναι τόσο ελαφριά ώστε να μην τα παρατηρήσουν καν ή να ξεχνούν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα.  Πράγματι, πολλές φορές παίρνει χρόνια μέχρι να γίνει η διάγνωση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα συμπτώματα είναι πιο σοβαρά και μπορεί να επιδράσουν σημαντικά στην ποιότητα ζωής των ασθενών.