Η Εθελοντική Αιμοδοσία συναντά την ιστορία : «Αίμα και αρχαία Ιστορία»

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας για τη Μεσογειακή Αναιμία ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Ιστορία, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2019 και ώρες 10.00 – 14.00 στην Καμάρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες άνθρωποι έζησαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τότε που ιδρύθηκε, τον 4ο αιώνα πΧ. και αίμα χύθηκε άφθονο στον ιπποδρόμιο, στις πολιορκίες της από εχθρικά φύλα μέχρι το 1430 μΧ και ξανά το 1822 και το 1912. Βαρύς ο φόρος αίματος και τη δεκαετία του 40.

Γνωρίζοντας την ιστορία μας, ίσως ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο για να δίνουμε ΑΙΜΑ που δεν θα πάει χαμένο. «Αίμα και αρχαία Ιστορία» λοιπόν σε μια γιορτή ενημέρωσης και ενσυναίσθησης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η Εφορία Αρχαιοτήτων πόλης που θα μας γνωρίσει το Γαλεριανό Συγκρότημα, η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με το κινητό συνεργείο Αιμοδοσίας και μαθητές του 40ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × three =