Ε.Σ.Α.μεΑ.: Εκτός επιδόματος θέρμανσης τα άτομα με αναπηρία, εάν δεν αλλάξει η απόφαση

Την αγανάκτησή της για το επίδομα θέρμανσης εκφράζει με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών η Ε.Σ.Α.μεΑ., καθώς για άλλη μια φορά τα άτομα με αναπηρία μένουν εκτός αυτής της παροχής, αφού και πάλι στο συνολικό τους εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το αναπηρικό επίδομα.

Εκατοντάδες φορές έχουμε απευθυνθεί στην ελληνική Πολιτεία δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι το αναπηρικό επίδομα ΔΕΝ είναι εισόδημα. Δίνεται στα άτομα με αναπηρία για την αντιμετώπιση του πρόσθετου κόστους διαβίωσης που δημιουργείται από την αναπηρία. Καλύπτει τα επιπλέον φάρμακα- θεραπείες- προσαρμογές που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα άτομα με αναπηρία, δεν είναι μισθός ή επίδομα πολυτελείας.

Για αυτό το θέμα έχει εκδοθεί, μεταξύ άλλων, και υπουργική απόφαση, η Δ12α/Γ.Π.οικ.68856/2202, που αναφέρει: «Τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας, δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος και επομένως δεν φορολογούνται».

Την ίδια στιγμή, στην απόφαση για το επίδομα θέρμανσης  δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, δεν αυξάνεται δηλαδή έστω  το εισοδηματικό όριο ένταξης στο επίδομα θέρμανσης εάν σε ένα νοικοκυριό υπάρχει άτομο με αναπηρία.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την άμεση παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα ώστε να επιλυθεί πάραυτα το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Εδώ θα βρείτε την επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ.