Ερρίκος Ντυνάν: Μνημόνιο συνεργασίας με το ιστορικό Πανεπιστήμιο του Καρόλου

Έναν νέο σημαντικό σταθμό στη διαδρομή του Ερρίκος Ντυνάν σηματοδοτεί η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του νοσοκομείου με το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Καρόλου (Univerzita Karlova) της Τσεχίας.

Στο Ερρίκος Ντυνάν θα πραγματοποιείται από το νέο ακαδημαϊκό έτος η κλινική εκπαίδευση των φοιτητών της ιατρικής στην παθολογία (12 εβδομάδες) και στην χειρουργική (10 εβδομάδες). Η επιλογή του Ερρίκος Ντυνάν από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου ως κέντρου εκπαίδευσης των φοιτητών του της ιατρικής σχολής καταδεικνύει το ιδιαίτερα υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών του Ερρίκος Ντυνάν (πολλοί εκ των οποίων είναι καθηγητές πανεπιστημίων), αλλά και την αρτιότητα των υποδομών και του ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού του, που διασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση των φοιτητών στη σύγχρονη ιατρική. Η συνεργασία δεν περιορίζεται στους φοιτητές που προέρχονται από την Ελλάδα, αλλά καλύπτει κάθε φοιτητή ή ομάδα φοιτητών του ιστορικού πανεπιστημίου που θα επιδιώξουν να συνδυάσουν μια επίσκεψή τους στην Αθήνα με την κλινική εκπαίδευσή τους. Επισημαίνεται ότι εκτός Τσεχίας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου έχει υπογράψει αντίστοιχα μνημόνια συνεργασίας μόνον με γερμανικά νοσοκομεία.

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου είναι ένα από τα παλαιότερα (έτος ίδρυσης 1348) και διασημότερα της Ευρώπης, στο όποιο, μεταξύ άλλων, υπήρξε καθηγητής και ο Αλμπερτ Αϊνστάιν. Διαθέτει μια από τις αρχαιότερες ιατρικές σχολές στην Ευρώπη και έχει καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού και στη μετάβαση από την μεσαιωνική περίοδο στην περίοδο της επιστημονικής επανάστασης, του Διαφωτισμού και της νεωτερικότητας.  

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπίας του Ερρίκος Ντυνάν στο Pilzen της Τσεχίας από τον Πρύτανη της Σχολής κ. Jindrich Finek και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ερρίκος Ντυνάν κ. Θέμο Χαραμή.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν κ. Θέμος Χαραμής, δήλωσε: «Η επιλογή του Ερρίκος Ντυνάν από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου για την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών της ιατρικής σχολής του, είναι ιδιαίτερα τιμητική και επιβεβαιώνει τη δυναμική που αναπτύσσει το νοσοκομείο, ξεπερνώντας τα ελληνικά σύνορα. Για το Ερρίκος Ντυνάν η συνεργασία έχει στρατηγικό χαρακτήρα και θα επιδιώξουμε να επεκταθεί στο προσεχές μέλλον και σε άλλα πεδία, όπως, για παράδειγμα, το ερευνητικό έργο. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να συνδεθούμε με την ιστορία του Πανεπιστημίου του Καρόλου».