FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία Πνευμόνων» στη Λάρισα!

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 | Αμφιθέατρο «Κατσίγρα» – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, στην πόλη της Λάρισας, με τίτλο  «Υγεία Πνευμόνων».

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρα 19.00 – 20.30  στο Αμφιθέατρο «Κατσίγρα» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με διαδικτυακή μετάδοση στα κανάλια του φορέα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αποτελεί την δεύτερη δια ζώσης ενημερωτική συνάντηση μιας πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την υγεία των πνευμόνων.

Η ευαισθητοποίηση για την πρόληψη της νόσου και η ένταξη του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα στο Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης ήταν και παραμένουν οι βασικοί πυλώνες των δράσεων της FairLife LCC μέσα στα 3 χρόνια από την ίδρυσή της.

Κάντε την εγγραφή σας και παρακολουθήστε:

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣhttps://fairlifelcc.com/ygeia-pneymonon-larisa/eggrafi/#dia-zosis

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑhttps://fairlifelcc.com/ygeia-pneymonon-larisa/eggrafi/#online

Η ενημερωτική εκδήλωση στην πόλη της Λάρισας έχει υβριδικό χαρακτήρα και εντάσσεται στην πρωτοβουλία “Υγεία Πνευμόνων” της FairLife L.C.C,  η οποία επεκτείνει τις δράσεις της σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας σε μια προσπάθεια που αποσκοπεί στη μείωση της θνησιμότητας και στην αύξηση ποσοστών έγκαιρης ανίχνευσης του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα μέσω της αυξημένης ευαισθητοποίησης και πρόσβασης σε υπηρεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου.

Οι θεματικές ενότητες της εκδήλωσης θα αφορούν στην καπνιστική συνήθεια, ως σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την υγεία των πνευμόνων, στην αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και στα νεότερα δεδομένα για τον πρώιμο και μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα. Ξεχωριστή σημασία θα αποτελέσουν τα αντικαπνιστικά μηνύματα των μικρών μαθητών καθώς και η βιωματική εμπειρία ασθενών που ζουν με τη νόσο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα και άλλες πνευμονικές παθήσεις, στους φροντιστές, στους επαγγελματίες υγείας και επιστημονικούς φορείς, στους φοιτητές ιατρικών επιστημών και φυσικά στο ευρύ κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 14 ομιλητές μεταξύ των οποίων είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας, εκπρόσωποι φορέων από την επιστημονική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και των ασθενών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η κα. Κορίνα Πατέλη – Bell, Πρόεδρος FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο κος Δημήτριος Κουρέτας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο κος Αθανάσιος Μαμάκος, Δήμαρχος Λάρισας, ο κος Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η κα Ιωάννα Καραβάνα, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, μέλος Δ.Σ. ΕΛΛΟΚ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κος Κωνσταντίνος Ι. Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας. 

Η πρόεδρος της FairLife L.C.C. κα. Κορίνα Πατέλη Bell, αναφερόμενη στην  εκδήλωση, τόνισε: « Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε στην πόλη της Λάρισας για να μιλήσουμε για την υγεία των πνευμόνων μας. Είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε τους κινδύνους, να πούμε Όχι στο κάπνισμα και να εστιάσουμε στην πρόληψη των πνευμονικών παθήσεων και του καρκίνου του πνεύμονα. Φροντίζοντας την υγεία μας, προσέχουμε και την καλή λειτουργία των πνευμόνων. Η υγεία είναι επιλογή!”

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιατρείου Προσυμπτωματικού Ελέγχου της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την FairLife L.C.C. και με τα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα Λάρισας ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ, ΥΓΕΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΑΕ και EUROMEDICA ΛΑΡΙΣΑΣ, θα προσφερθούν δωρεάν στο κοινό 45 εξετάσεις Προσυμπτωματικού Ελέγχου Καρκίνου του Πνεύμονα με την αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης ακτινοβολίας (LDCT).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των :  Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης & Τυρνάβου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Λαρισαίων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ),  Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ), Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία,  Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ). 

Με την ευγενική υποστήριξη:  Mέγα Χορηγός: MSD & Roche Hellas,  Xoρηγός: Astra Zeneca, Yποστηρικτές: BMS, GSK, ISTODIEREVNITIKI S.A., KARYO, Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα: Υγεία Πνευμόνων – Λάρισα – FairLife L.C.C. (fairlifelcc.com)