Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης από την “Ανοιχτή Αγκαλιά” στην Ικαρία και τους Λειψούς

Κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Ανοιχτής Αγκαλιάς από τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν την Ικαρία και τους Λειψούς  16-24 Οκτωβρίου 2020 και προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους – παιδιά και ενήλικες.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε προσυμπτωματικό έλεγχο, ενημέρωση και παραπομπή. Το κλιμάκιο αποτελείτο από παιδίατρους, παιδοχειρούργο, παιδοδοντίατρο, καρδιολόγο, παθολόγο, γυναικολόγο, ακτινολόγο, μαία, παρασκευάστρια και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εκτός από τον προσυμπτωματικό έλεγχο, η Ανοιχτή Αγκαλιά προσέφερε δωρεάν τόσο στο Κέντρο Υγείας Ικαρίας όσο και στο Δήμο Λειψών αντιγριπικά εμβόλια . Στο Δήμο Λειψών πραγματοποιήθηκε  εμβολιασμός στο σύνολο των παιδιών τα οποία έκριναν οι παιδίατροι να εμβολιαστούν με το εμβόλιο μηνιγγίτιδας BEXSERO.

Η συνεργασία με το Κέντρο Υγείας της Ικαρίας και τον Δήμο Λειψών ήταν εξαιρετική. Επίσης, σημαντική ήταν η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου Λειψών. Στα παιδιά και των δύο νησιών η Ανοιχτή Αγκαλιά προσέφερε σχολικά είδη και στιγμές χαλάρωσης από τον εμψυχωτή της ομάδος.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Λειψών μας το ανταπέδωσαν. Όλα τα παιδιά ζωγράφισαν, χόρεψαν και τραγούδησαν εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στους γιατρούς και την  Ανοιχτής Αγκαλιά που δεν τους ξεχνά και είναι κοντά τους 29 χρόνια.

Οι ευχές των κατοίκων μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ. ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ.  ΑΣ ΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.