Δωρεάν σεμινάριο από το infokids : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαμά και κόρη για την εφηβική γυναικολογία

Με την έναρξη της εφηβείας, τα πρώτα σημάδια αλλαγής στο κορμί του μικρού κοριτσιού, που μεταμορφώνεται σταδιακά σε σώμα γυναίκας, γεννούν ανάμικτα συναισθήματα περηφάνειας, χαράς, αλλά και υποσυνείδητου φόβου και συστολής. Η πρώτη περίοδος, οι πιθανές διαταραχές της, καθώς και ερωτήματα σχετικά με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής απασχολούν τη νεαρή έφηβη, χωρίς συχνά να μπορεί να βρει έγκυρες απαντήσεις σε αυτά.

Λόγω, ακριβώς, της ιδιαιτερότητας αυτής της ηλικίας, απαιτείται προσεκτική και εξειδικευμένη προσέγγιση, με ιδιαίτερη λεπτότητα και ευαισθησία απέναντι στο νεαρό κορίτσι, το οποίο βρίσκεται στο κατώφλι της ενηλικίωσης του.

Γυναικολογική υγεία

Τα παραπάνω θα τονίσει στο πλαίσιο του επόμενου σεμιναρίου του infokids  με θέμα “Όλα όσα πρέπει να ξέρει μια μαμά για τη γυναικολογική υγεία της κόρης της & Η σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στα Public Συντάγματος (5ος όροφος) και ώρα 12.00-14.00, η Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Ειδική Παιδογυναικολόγος, Υπεύθυνη του Τμήματος Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας στη γυναικολογική κλινική των ΡΕΑ και ΓΑΙΑ και στην Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κυρία Κατερίνα Δεληβελιώτου Τούτουζα.

“Η πρώτη γυναικολογική εξέταση του κοριτσιού πρέπει να αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία που θα εδραιώσει μια θεμελιώδη σχέση ζωής, που θα διασφαλίσει τη γυναικολογική υγεία του νεαρού κοριτσιού», τονίζει η κυρία Δεληβελιώτου, η οποία θα αναφερθεί επίσης στα συχνότερα γυναικολογικά προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και θα λύσει όλες τις απορίες των μαμάδων για τη γυναικολογική υγεία των κοριτσιών τους.

Η τεράστια σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Μία στις 8 γυναίκες θα εμφανίσουν καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή της ζωής τους. Η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού ξεκινά από την εφηβεία και διαρκεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής της γυναίκας.

Για την τεράστια σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στον καρκίνο του μαστού, αλλά και όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την εμφάνισή του θα μιλήσει στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου η Γενική Χειρουργός, ειδικός στις παθήσεις του μαστού, Δρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Δρ Γιώτα Σασοπούλου.

“Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση όμως, σήμερα είναι ιάσιμος”, τονίζει η κυρία Σασοπούλου, η οποία θα αναλύσει επίσης στις γυναίκες και το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος του μαστού μετά τη διάγνωση.

Δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση και ελάτε με την κόρη σας/ τις κόρες σας σε ένα άκρως ενημερωτικό σεμινάριο για κάθε γυναίκα!

https://forms.gle/JQ5DPBkF7mxEnzDM7

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια του infokids

Τα δωρεάν σεμινάρια του infokids διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά με στόχο να προσφέρουν στους γονείς έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανατροφή, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους. Κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν κάθε οικογένεια, κάθε δεύτερο Σάββατο, στον φιλόξενο χώρο των Public Συντάγματος.

Εκτός από τους γονείς, τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν στο τέλος του σεμιναρίου βεβαίωση συμμετοχής.