«Γλαύκος & Ίρις» – Ένα διαδραστικό event για γονείς και παιδιά

Διαφορετικότητα, υπομονή και επμονή, η πραγματική αγάπη και ο θρίαμβός της.

Είναι οι βασικές έννοιες στις οποίες θα εντρυφήσουν τα παιδιά που το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 θα βρεθούν στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα (Τριπόδων 23) για θα ακούσουν τη συγγραφέα και φιλόλογο Σοφία Δ. Νινιού να διαβάζει το παραμύθι της “Γλαύκος και Ίρις”.

Όταν η Ίριδα, το όμορφο λουλούδι, θα ερωτευτεί στην ακροθαλασσιά τον Γλαύκο, τον ξεχωριστό γλάρο, όλα δείχνουν ότι ο αταίριαστος αυτός έρωτας δεν θα έχει μέλλον. Η διαφορετικότητα ωστόσο δεν θα καταφέρει να εμποδίσει την αγάπη τους και οι δύο ήρωες θα παντρευτούν αφού η αγάπη που τους ενώνει είναι πολύ πιο δυνατή από εκείνα που τους χωρίζουν…

Την ανάγνωση- ανάλυση του παραμυθιού, στη διάρκεια της οποίας η συγγραφέας θα βοηθήσει και τους ενήλικες συνοδούς να προσεγγίσουν τις ιδέες και τα σύμβολα της ιστορίας, θα ακολουθήσει πλούσιο διαδραστικό παιχνίδι για τα παιδιά, με θέμα τους ήρωες, τις έννοιες και τα μηνύματα του παραμυθιού.

Το έργο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών θα αναλάβουν η ηθοποιός και μουσικός Λίλη Τέγου, η νηπιαγωγός Med Γεωργία Τζήλου, η νηπιαγωγός Φωτεινή Καϊλάρη, η νηπιαγωγός και τελειόφοιτος ελλ.νοηματικής Ειρήνη Φακουρέλη και η εικαστικός Σοφία Μπαλατσινού.

Μην χάσετε την ευκαιρία να περάσετε ένα δημιουργικό και ξέγνοιαστο δίωρο με τα παιδιά σας στο κέντρο της Αθήνας.

Είτε το δείτε ως ένα ευχάριστο διάλειμμα στις χριστουγεννιάτικες αγορές σας, είτε ως “μάθημα” με θέμα τη διαφορετικότητα, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στη φόρμα https://forms.gle/gpzfVdSiRJcX6dke7

Πού; Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα

Πότε; Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, 12.00-14.00

Τι να πάρετε μαζί σας; Το παιδί/ τα παιδιά σας και την καλή σας διάθεση

Τα στοιχεία του βιβλίου

Τίτλος: Γλαύκος και Ίρις

Συγγραφέας: Σοφία Νινιού

Εικονογράφος: Λιάνα Δανεζάκη

Εκδόσεις: Άνεμος

Έτος Έκδοσης: 2013

ISBN: 978-960-9585-28-6

Οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου περιέχουν βασικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και πληροφορίες, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

Επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://glaucusetirisniniou.blogspot.com για περισσότερες διδακτικές προτάσεις, δραστηριότητες και δράσεις, με αφορμή το βιβλίο.