Βραζιλιάνικα οπίσθια : Η νέα τάση στην πλαστική χειρουργική

Τα ζηλέψαμε στις Βραζιλιάνες στο καρναβάλι του Ρίο, τα σχολιάσαμε στις Καρντάσιανς… Η επιθυμία για μεγαλύτερα καμπυλωτά οπίσθια γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, καθώς η ζήτηση για «βραζιλιάνικους γλουτούς» έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Κάποιες γυναίκες επιλέγουν την συγκεκριμένη επέμβαση για καθαρά αισθητικούς λόγους και περαιτέρω βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης, άλλες την επιλέγουν μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, όπου οι γλουτοί «αδειάζουν» και πέφτουν, με τις απότομες αυξομειώσεις βάρους.

Άλλος ένας λόγος είναι η χαλάρωση, που παρατηρείται λόγω ηλικίας (άνω των 40 ετών). Η πτώση αυτή και η χαλάρωση δύσκολα βελτιώνονται με γυμναστική και η πιο αποτελεσματική λύση είναι η πλαστική επέμβαση.

Τα στάδια της αυξητικής γλουτών με χρήση λίπους ή αλλιώς Brazilian Buttock Lift (BBL)

«H διαδικασία στην ουσία περιλαμβάνει την συγκέντρωση λίπους από άλλες περιοχές του σώματος, όπου αυτό δεν είναι επιθυμητό, και τη μεταφορά του στους γλουτούς, για να τους μεγεθύνουμε. Το λίπος είναι υλικό απόλυτα ασφαλές, διότι λαμβάνεται από το ίδιο το άτομο», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, ο γιατρός παίρνει λίπος από το σώμα του ασθενή, με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Συνήθως για τη λήψη λίπους προτιμώνται η περιοχή της κοιλιάς και το έσω μέρος των μηρών. Στην περίπτωση, όμως, που αυτό το λίπος δεν φτάνει, μπορεί να αφαιρεθεί και από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Στο δεύτερο στάδιο αμέσως μετά τη λιποαναρρόφηση, ο πλαστικός χειρουργός επεξεργάζεται το αφαιρούμενο λίπος είτε με ειδική φυγοκέντρηση είτε με διάφορες άλλες μεθόδους διήθησης.

Στο τρίτο στάδιο ο γιατρός εγχύει το λίπος στην περιοχή των γλουτών. Η ποσότητα του λίπους, που θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται από την επιθυμία του ατόμου, όσον αφορά στον βαθμό αύξησης, αλλά και στην δυνατότητα διάτασης, που έχει το δέρμα της περιοχής.

Όλη η αλήθεια για την επέμβαση

Ο κύριος Γαϊτάνης αναλύει τι πρέπει να γνωρίζουμε για την BBL.

Συνδυασμός 2 επεμβάσεων σε 1. Αυτή η χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιεί συνδυασμό λιποαναρρόφησης και μεταφοράς λίπους, για να αναδιαμορφώσει πλήρως τους γλουτούς και το σχήμα τους. Το θετικό, λοιπόν, είναι ότι βελτιώνουμε δύο ή και περισσότερα σημεία παράλληλα. Αφαιρούμε λίπος από ένα-δύο σημεία και το μεταφέρουμε εκεί, ακριβώς, που θέλουμε. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία βελτίωσης ολόκληρου του σώματος, καθώς προβληματικές περιοχές εξομαλύνονται και σμιλεύονται, μαζί με τη μεταφορά λίπους στους γλουτούς.

Φυσικά αποτελέσματα. Ένας λόγος και, μάλιστα, από τους πιο βασικούς, για τους οποίους η επέμβαση αυτή είναι διαδεδομένη, είναι επειδή τα αποτελέσματα φαίνονται εντελώς φυσικά. Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ανορθωμένους και γεμάτους γλουτούς, ίσως να αναρωτηθείτε αν το Buttock Lift είναι πραγματικά τόσο εκπληκτικό όσο ακούγεται… και, ναι, όντως είναι.

Στα SOS η σωστή επιλογή γιατρού και κλινικής. Να σημειώσουμε ότι όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις εμπεριέχουν ένα ποσοστό κινδύνου. Όμως η εμπειρία του γιατρού, η εξειδίκευση και η ασφάλεια που παρέχει η κλινική, μειώνουν την πιθανότητα στο ελάχιστο. Η επιλογή του σωστού πλαστικού χειρουργού είναι η πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρετε. Εκείνος, με σωστή εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής και με την πραγματοποίηση της επέμβασης σε σύγχρονο νοσοκομείο, ελαχιστοποιεί τον οποιοδήποτε κίνδυνο και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι πρέπει να γίνει πολύ σοφή επιλογή του γιατρού και της κλινικής και όχι να βασίσετε την έρευνά σας στο κόστος ως τον πιο βασικό παράγοντα. Σε σύγκριση με άλλες επιλογές βελτίωσης των γλουτών, το Brazillian Buttlift είναι η πιο ασφαλής, λιγότερο περίπλοκη και πιο φυσική επιλογή.

Σύντομο διάστημα ανάρρωσης. Ένα πλεονέκτημα για τη διαδικασία BBL είναι ότι υπάρχει σχετικά σύντομος χρόνος ανάρρωσης. Οι τομές είναι μικροσκοπικές, επουλώνονται γρήγορα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Η ενόχληση μετά την εγχείρηση είναι ελάχιστη και μπορείτε να την αντιμετωπίσετε εύκολα με κοινά αναλγητικά. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι θα μπορείτε να καθίσετε κανονικά μετά από 48ώρες και όχι για πολλές ώρες συνεχόμενες και να επιστρέψετε στην εργασία σας εντός 2 εβδομάδων.

Όχι συχνές παρενέργειες. Το Βραζιλιάνικο Buttlift φέρει μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης συγκριτικά με άλλες διαδικασίες βελτίωσης των γλουτών, όπως, για παράδειγμα, τα εμφυτεύματα. Επειδή το λίπος είναι το δικό σας και όχι ένα ξένο σώμα, υπάρχει λιγότερος κίνδυνος αλλεργίας ή αντίδρασης σε αυτό. Επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος μετατόπισης του λίπους, σε αντίθεση με την αυξητική γλουτών με τοποθέτηση εμφυτεύματος.

Διάρκεια αποτελέσματος. Περίπου το 40-70% του μεταφερόμενου λίπους θα παραμείνει στο σημείο για πάντα και το υπόλοιπο θα απορροφηθεί από τον οργανισμό. Εάν θέλετε μεγαλύτερο βαθμό αύξησης, ενδεχομένως να πρέπει να ξανακάνετε την διαδικασία και δεύτερη φορά.

Στεγνό σώμα, χωρίς λίπος. Πολύ αδύνατες γυναίκες δεν μπορούν να υποβληθούν στην συγκεκριμένη επέμβαση, καθώς δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόλογο λίπος.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *