Αυτοεξέταση μαστού: το μήνυμα πρόληψης από τα διαγνωστικά κέντρα Affidea για την Ημέρα της Γυναίκας

Αυτοεξέταση μαστού: το μήνυμα πρόληψης από τα διαγνωστικά κέντρα Affidea για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (08/03), ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea υπενθυμίζει την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου για την υγεία του μαστού, επισημαίνοντας ότι η αυτοεξέταση σε μηνιαία βάση, μαζί με την μαστογραφία και την κλινική εξέταση, συμπληρώνει το τρίπτυχο της σωστής πρόληψης. Έρευνες δείχνουν εξάλλου ότι οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν τον καρκίνο του μαστού μόνες τους και όχι από τον ιατρό τους.

Αυτοεξέταση μαστού, το πρώτο βήμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Κάθε μήνα, κατά την αρχή της περιόδου της, κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της και να φροντίσει για την ασφάλειά της με την αυτοεξέταση μαστού. Η αυτοεξέταση βοηθά την γυναίκα να γνωρίσει το στήθος της και να είναι σε θέση να αντιληφθεί τυχόν αλλαγές. Δυστυχώς, υπάρχει σημαντικό έλλειμμα εκπαίδευσης στον τομέα αυτό, καθώς πολλές γυναίκες είτε δεν αυτοεξετάζονται, είτε αυτοεξετάζονται λάθος.

Η καμπάνια για τον καρκίνο του μαστού που γίνεται μάθημα ζωής για κάθε γυναίκα

Με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της αυτοεξέτασης μαστού, η Affidea σχεδίασε την πρωτοποριακή καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Μια συνταγή για την πρόληψη», η οποία απέσπασε δύο βραβεία στα Marketing Influencers Awards 2024. Πρωταγωνιστής στην καμπάνια είναι ο γνωστός σεφ Λάμπρος Βακιάρος ο οποίος προσκάλεσε τις influencers Μαρία Λουΐζα Βούρου, Κατερίνα Ευαγγελινού, Άννα Πρέλεβιτς να παρακολουθήσουν ένα μάθημα παρασκευής ψωμιού. Καθώς έπλαθαν την ζύμη, οι συμμετέχουσες εντόπισαν «κάτι» που δεν φαινόταν με γυμνό μάτι, ακριβώς όπως συμβαίνει με κάποιο ύποπτο εύρημα που μπορεί να αφορά τα πρώτα στάδια εμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.