«ΑνθίΖΩ» με την ΑΚΟΣ στην Κύπρο

Έκθεση φωτογραφίας

Rodax Art Gallery, Λευκωσία

Και η Κύπρος… άνθισε με την  ΑΚΟΣ με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας της Δρος Δέσποινας Κατσώχη Ογκολόγου/Ακτινοθεραπευτή & Προέδρου της ΑΚΟΣ, στην Rodax Art Gallery στη Λευκωσία.

ΗRodax Art Gallery αποτελεί την καλλιτεχνική έκφραση του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ρόδακας Δημιουργία και Πολιτισμός, ένας πυρήνας πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

«ΑνθίΖω» ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας με πρωταγωνίστρια τη φύση στις τέσσερις εποχές του χρόνου: μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι για ν’ ανθίσουμε πρέπει να ζούμε σε αρμονία με τη φύση.

«ΑνθίΖω» και ο τίτλος του ομότιτλου λευκώματος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη. Στην έκθεση και στο λεύκωμα «ΑνθίΖω» η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, συνδυάζει την επιστημονική της ιδιότητα με την καλλιτεχνική της ματιά ως φωτογράφου. Μας θυμίζει ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση με όλες μας τις αισθήσεις και παρόντες με επίγνωση. Το «ΑνθίΖω» αποτελεί επιστέγασμα της επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς της μέσα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης για να διασφαλίσουμε πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής ενώ παράλληλα στηρίζει μέσα από δράσεις τους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του λευκώματος θα διατεθούν υπέρ του Μελάθρου Αγάπης Φιλόπτωχου Αδελφότητας Αγίων Ομολογητών στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης της γυναικείας οργάνωσης «Θυγατέρες της Πηνελόπης» της ΑΧΕΠΑ Κύπρου, τμήμα «Αμαζόνες της Κύπρου».

Όπως τόνισε η Δρ. Κατσώχη στα εγκαίνια της έκθεσης: «Είναι χαρά και τιμή για μένα η έκθεση φωτογραφίας να ξεκινά το ταξίδι της από τη Λευκωσία και υπό τη σκέπη του “Ρόδακα”, λίκνο πολιτισμού και προσφοράς της αεικίνητης Άννας Παπαντωνίου. Αν αφουγκραστούμε τη φύση και συντονιστούμε με τον ρυθμό της, θα εγκαταλείψουμε βλαβερές συνήθειες και θα ζήσουμε υγιείς. Για την ΑΚΟΣ, ανθίζω σημαίνει είμαι εξωστρεφής, επικοινωνώ και κοινωνώ τις χαρές της ζωής».  

Η έκθεση στη Rodax Art Gallery θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου (Κατσώνη 8,1082, Άγιοι Ομολογητές) με ημέρες και ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή (15.00-18.00) και Σάββατο & Κυριακή (11.00- 13.00)

Και λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ…

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο (με σημαντικό πυλώνα την υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και στάσης ζωής) και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους από τη νόσο.  Στις δράσεις της συγκαταλέγονται επιστημονικά συνέδρια, έρευνες που σκιαγραφούν τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας, πανελλαδικές εκστρατείες ενημέρωσης και  εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο που προάγουν την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης ζωής.